IMG 20170728 175807

 

IMG 20170724 025633

Ve středu 19.7. jsem se jako člen realizačního týmu České softbalové reprezentace juniorek vydala na dalekou cestu- do USA do softbalového přímořského města Clearwater- Florida. Let byl náročný, s přestupem a prespáním v Istanbulu, dalším přespáním po 11 h letu v Miami a následoval 5ti hodinový přesun autama do cílové stanice Clearwater. 

 

IMG 20170804 091421Známý termín "Sunny Florida" nám prvních pár dní nic neříkal- lilo, hřmělo a lilo, proto aklimatizace probíhala spíše v hotelu a obchodech s oblečením. V neděli proběhl    na dlouhé písčité pláži Sheraton beach       v Clearwateru slavnostní ceremoniál s představením účastníků turnaje, rautem       a ohňostrojem. Turnaj tak mohl začít. 

 

IMG 20170725 203516

 

První hrací den byl dnem velmi úspěšným a připsali jsme si dvě výhry s nováčkem na MS Indií a dále s Argentinou. Další den následoval zápas s Novým Zélandem, kde se holkám velmi dařilo jak v poli tak na pálce (nutno zde vypíchnout výkon Natky Kopicové) a odnesli jsme si výhru 7:4. 


 

S každým dnem hráčky zkvalitňovaly hru krásnými odpaly a téměř stoprocentní obranou. Třetí den jsme tak vybojovaly jasný postup do play-off, díky čisté hře proti tabulkově lepší Dominikánské republice s výsledkem 8:0. Už tento postup do play-off je historickým úspěchem.

 

1



IMG 20170728 191438Jedeme dál a před námi je těžký soupeř Portoriko. Hra je velmi vyrovnaná, dominuje především outfield. V šestém iningu získala Veronika Klimplová bod a cílem sedmého iningu bylo si ho obhájit, ale k prohře 2:1 bohužel stačily 2 dobré odpaly protihráček. Všechny dosavadní zápasy odházela nadhazovačka Katie Humhej- posila z Kanady (otec Čech), která byla stabilním pevným článkem týmu. 

Jsme 2. ve skupině, z toho důvodu nás čeká zápas v play-off s asijským týmem Chinese Taipey. Asiaté hrají trochu jinou hru než dosavadní týmy, proto je potřeba pořádná koncentrace. Hra byla vyrovnaná, Míša Regnerová v tomto zápase připsala bod díky jejímu houmranu (jediný náš houmran na turnaji). K rozhodnutí zápasu byly zapotřebí dokonce 2 tie-break, kde jsme nakonec byli Taiwanci poraženi 6:7 a tím náš postup výše bohužel skončil. 

 

IMG 20170728 175654

Skončili jsme na krásném 8. místě na světě, místě, na které se nikdo v českém ženském softbalu na mistrovství světa doposud nedostal. V základní sestavě byly skvělé hráčky: Katie Humhej, Terka Kubicová, Míša Regnerová, Verča Klimplová, Eliška Stejskalová, Polda Výborná, Terka Novotná, Natka Kubicová a na 9. byl největší pohyb (Malá, Šimunková, ..). Suplující pálkařkou byla Gabča Slabá. 

V podstatě s každým týmem, se kterým jsme hráli a umístil se před námi, jsme hráli velmi vyrovnanou hru plnou emocí. A to je pro nás to důležité- chtít a vědět, že to jde. Důležitou informací také je, že z Evropských týmů jsme na prvním místě.

IMG 1694Vyhrál domácí tým USA, druhý skončil Japonský tým a bronz si odvezlo Portoriko. 


Závěrem bych chtěla poděkovat hlavnímu trenérovi Vojtěchu Albrechtovi, za opakované pozvání do jeho realizačního týmů a důvěru v péči o holky. Zápasy jsem si vážně užila, holky byly jste skvělý! Přeji vám dlouhou softbalovou budoucnost bez žádných vážných zranění. 

                                               

                                                   Check, check, check it out! Češi!