Vytisknout

Jemná , citlivá, energická, velmi příjemná a účinná masáž páteře, která uvolňuje tělesné i psychické napětí- to je Breussova masáž.

Breussova masáž regeneruje a vyživuje meziobratlové ploténky. Zakladatelem je rakouský léčitel Rudolf Breuss, který tvrdí, že pravidelnou masáží se dají obnovit degenerativní změny na páteři. Masáž je kombinací malého počtu hmatů, které se opakují, přičemž se mění intenzita tlaku. Specifické hmaty oddalují obratle od sebe, aby meziobratlová ploténka měla větší prostor.

IMG 7160

Na Breussovu masáž se používá výhradně Třezalkový olej. Třezalka patří mezi nejstarší léčivé byliny. Má pozitivní vliv na nervovou soustavu (dokonce se přidává do léků na depresi), zklidňuje organismus, napětí a vyčerpanost. Aby si Třezalka zachovala svou nesmírnou léčivou sílu, příprava oleje je velmi specifická. Květy se trhají nejlépe za slunovratu za slunečného dne, ne v poledne. Květy jsou zality kvalitním olivovým olejem.  Výsledná substance je léčebný olej načervenalé barvy, který je citlivý na světlo, proto bychom se po masáži měli vyhýbat pohybu na přímém slunci a soláriím.

Po jemné masáži se položí na páteř hedvábný či pečící papír a postupným přikládáním rukou dochází k magnetizování. Třezalkový olej proniká hlouběji do páteře a nečistoty se působením osmózy hromadí na drsné straně papírů.

Při Breussově masáži se také automaticky ošetřují akupresurní body, které jsou uloženy podél páteře (na dráze močového měchýře). Aktivováním těchto bodů dochází, kromě uvolnění páteře, i k výraznému uvolnění psychiky.

Breussova masáž je ideální v kombinaci s Dornovou metodou, kde ji většinou používáme pro uklidnění svalstva na konci terapie.

 

Indikace:

      atd.