Vytisknout

fitness

 

Individuální trénink je sestaven dle požadavků klienta a adekvátně k jeho schopnostem. Vždy se zaměřuji na správné provedených cviků- po celou dobu tréninku koriguji klienta.

Tréninky a cvičení jsou možné v soukromí ordinace i v přilehlé posilovně. Cvičení v soukromí jistě uvítají ženy, které se necítí dobře v posilovně mezi namakanými muži, ale chtějí se věnovat posílení svého těla bez diváků, pouze při asistenci trenérky.

 

"Člověk padá proto, aby se naučil stát."

 

K čemu je dobré cvičit?

Pohyb je pro člověkova od narození přirozený. Díky pohybu se v dětství vyvíjí pohybová soustava. Svalová síla se tak zkvalitňuje a na základě předchozí zkušenosti se učíme dalším schopnostem. S přibývajícími léty však pohybu stále více ubývá a tělo se nachází více ve statických polohách, na které není stavěné. S dlouhodobým sezením v práci, kdy tělo strádá díky nedostatku pohybu, vznikají chronické bolesti zad, krku a šíje, časté bolesti hlavy atd. To vše se dá řešit správným postavením a správně prováděným pohybem. Cvičit se dá samozřejmě i sama doma, kde se však člověk nevidí, nikdo ho nekoriguje a nesprávným cvičením může dojít i k prohloubení obtíží. Proto je dobré, aby nad Vámi někdo stál a říkal Vám, kde jsou jaké nedostatky a zároveň Vás motivoval k lepšímu výkonu. 

Cvičení, mimo uvolnění od bolestí, odbourává stres díky uvolňování hormonů a dostavuje se pocit uspokojení. Pravidelné cvičení také zlepšuje funkci kardiovaskulárního systému a funkci plic. Můžete tak předejít řadě problémů a ještě se pozitivně naladit. Závěrečná relaxační fáze a svalové protažení je součástí každého tréninku.

 

Bolavá záda

Máte např. sedavé zaměstnání a bolesti zad jsou pro Vás dennodenním šálkem kávy? Přijďte si zacvičit tak, aby Vás záda nebolely. U cvičení na bolavá záda využívám rehabilitační cviky cílené na mobilizaci kloubů, na protažení zkrácených svalů a posílení oslabených svalů. Ke cvičení využívám cviky s vlastní váhou, cviky inspirované jógou a cviky na labilních plochách. Na konci lekce je vždy závěrečná relaxace, proto si zde můžete i psychicky odpočinout od dennodenních starostí. Během lekce Vám cviky předcvičuji a následně Vás opravuji.

 

Kondiční  a redukční trénink

Chcete zůstat ve formě a nepřibírat zbytečná kila? Nechcete být omezeni nedostatečnou kondicí ?  Chcete stále bez problémů vykonávat jakékoliv fyzické činnosti? Kondiční trénink je určen pro klienty, kteří chtějí dosáhnout všeobecného pohybového rozvoje, zvýšení svalové síly a kondice a pro lidi, kteří chtějí být stále fit. Dobrá tělesná i duševní kondice je velmi důležitá pro každého. Proto neseďte doma a přijďte si i Vy zlepšit svoji kondici.

 

Tvarování postavy

U mužů a žen, ale i u každého jednotlivce, se požadavky na jejich postavu liší. Každý má jiné představy o tom, jak by chtěl vypadat a na čem více pracovat. Základem těchto cvičení je mít výše popsanou kondici, přes kterou nejede vlak a až poté se dá více zaměřit na určité partie. Startovní pozice je u každého také jiná, někdo má nadváhu a někdo naopak podváhu, proto je nutné s každým pracovat velmi individuálně. Stejně tak každé tělo reaguje trochu jinak, na to je také důležité brát ohled. Pokud chce někdo hubnout, tak většinou místo cvičení zvolí dietu. Prostě nebudu jíst a budu hubnout. Dietou si však většinou ublížíte. Jídlo je velmi důležité a pro tělo potřebné, musí se však člověk zamyslet, jestli dennodenní obědy ve fastfoodech, knedlíky se smetanovou omáčkou nebo mnoho koláčků během dne dodají Vašemu tělu potřebné vitamíny.